Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website?

4 Aug 2023 | webdesign

meer bezoekers op mijn website

Daar sta je dan: je mooie website is klaar, maar er komen geen bezoekers. Misschien wel logisch, want mensen moeten natuurlijk wel weten dat jouw site bestaat. Hoe doe je dat? In dit artikel krijg je antwoord op deze vraag: hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website?

Een professionele website maken of laten maken is één ding, maar bezoekersverkeer generen is nog iets anders. Daarbij kun je twee strategieën in acht nemen: één op korte en één op lange termijn.

Meer bezoekers op mijn website: op korte termijn

Je website is net klaar, je bent razend enthousiast en wil deze natuurlijk dolgraag delen met andere mensen. Dat kun je op de volgende manieren doen:

1. Link delen via e-mail of WhatsApp

Begin bij het begin, namelijk in je bestaande netwerk. Zodra je site klaar is, kun je je familie, vrienden, collega’s, kennissen, klanten of cliënten laten weten dat jouw nieuwe site klaar is. Dat kun je doen door bijvoorbeeld een mailtje te sturen of je contacten een berichtje te sturen via WhatsApp. Dit werkt meestal, want mensen die enthousiast over jouw site zijn, delen dit ook weer met anderen!

2. Link delen via social media

Een andere manier om je nieuwe site te delen, is via social media. Of je nu een privé- of bedrijfsprofiel hebt, dit is de kans voor een groter bereik. Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn, de mogelijkheden zijn eindeloos. Tip: zet je bericht op openbaar zodat andere mensen jouw website kunnen delen. En nog beter: schrijf er iets bij in de trant van “sharing is caring”. Wie weet haal je op deze manier wel een nieuwe klant binnen! Ook handig: maak gebruik van stories en link mensen naar je site!

Social media kun je als ondernemer handig inzetten. In dit artikel lees je hoe je social media kan gebruiken om jouw onderneming digitaal zichtbaar te maken!

Meer bezoekers op mijn website: lange termijn

Door de link van je website te delen met veel mensen, kun je al een eerste bezoekerspiek creëren. Maar als je geen werk maakt van een langetermijnstrategie, dan blijft het hier ook bij. Enkele tips om duurzaam websiteverkeer te laten ontstaan:

1. Werk aan je SEO

SEO betekent search engine optimization of zoekmachineoptimalisatie. Met andere woorden: je richt je website zo in dat deze gemakkelijker vindbaar wordt via zoekmachines als Google. Je doet dat door gebruik te maken van trefwoorden, waardevolle content te schrijven en een plugin als Yoast te gebruiken.

Wil je meer weten over hoe je aan je SEO kan werken? In dit artikel krijg je 10 tips om een geweldige SEO-strategie uit te werken!

2. Verhoog je vindbaarheid door te bloggen

Bloggen is een fantastische manier om zonder advertentiekosten meer bezoekers naar je website te halen. Ook hier geldt weer: integreer SEO in je blogs en schrijf waardevolle content. Een niet onbelangrijke opmerking: dit is werk van de lange adem. Post regelmatig en hou dit bij voorkeur heel lang vol, kan ga je na een tijd de vruchten plukken.

Tips nodig om zakelijk te bloggen? Lees in dit artikel hoe je professioneel kan bloggen!

3. Verstuur een nieuwsbrief

Een andere manier om meer bezoekersverkeer te verkrijgen, is gebruikmaken van een nieuwsbrief. Je kan dat relatief eenvoudig automatiseren door gebruik te maken van platforms als MailChimp of Laposta. Hierin kun je je nieuwste blogs of acties vermelden, met natuurlijk links naar de betreffende pagina’s op je site. Dit werkt, want mensen klikken vanuit jouw nieuwsbrief in hun mailbox door naar jouw website.

Wil je weten hoe je een nieuwsbrief start? Lees dan hier hoe je een geweldige nieuwsbrief maakt!

4. Laat anderen naar jouw site linken

Hoe meer backlinks of externe links naar jouw site doorverwijzen, hoe liever zoekmachines dat hebben. Het verhoogt namelijk jouw online positie. Je kan aan andere ondernemers of platformen vragen of ze naar jouw site willen doorlinken. Dit is een duurzame manier om nieuwe bezoekers te verkrijgen.

5. Monitor je bezoekersverkeer met Google Analytics

Via de gratis tool Google Analytics kun je zien wie je bezoekers zijn, waar zij vandaan komen, welk type apparaat zij gebruiken en nog meer. Ook kun je makkelijk zien welke pagina’s of blogs het meest gelezen worden. Daarnaast kun je er ook achter komen waar mensen op afhaken: komen ze vanuit je webshop überhaupt wel bij de checkout pagina waar ze betalen? Met zulke informatie kun je aan de slag!

6. Werk aan je online bezoekersreis

Waar wil je je bezoekers op je website krijgen? Als je een webshop hebt, wil je natuurlijk dat ze een product kopen. Of verleen je diensten? Dan wil je natuurlijk dat ze contact opnemen om een afspraak in te boeken. Hanteer je een persoonlijke aanpak? Dan kun je volgende onlinereis in gedachte nemen: homepage > over mij pagina > dienstenpagina > contact. Met drie simpele muisklikken kun je je bezoekers de weg wijzen. Dat doe je door van je knoppen echte call to actions of CTA’s te maken: zet in je knop wat mensen moeten doen, bijvoorbeeld “reserveer nu jouw sessie”. Door hier werk van te maken, kun je bezoekers langer op je site houden.

Wil je je bezoekers aanzetten tot actie? Maak dan gebruik van popups. En ja, ze zijn irritant, maar ze werken wel. Bekijk hier hoe je een geweldige popup voor je website maakt.

7. Gebruik interne links

Zoals je werk kunt maken van backlinks, werk je ook met interne links. Link de pagina’s en de blogs aan elkaar, zo blijven de mensen langer op je site!

Heb je er ooit al aan gedacht om de media erbij te betrekken? Dat zou je zomaar een heel aantal nieuwe websitebezoekers kunnen opleveren. Ontdek hier hoe je in de media kan komen als ondernemer.

Conclusie

Het generen van meer bezoekersverkeer vereist dus een doordachte aanpak. Dit is iets wat jezelf kan doen, maar hou er rekening mee dat dit echt tijd vergt. Vooral de lange termijnaanpak met SEO, blogs en interne links kan veel vruchten afwerpen.

Wat is jouw geheim om meer bezoekers op je site te krijgen?

Vond je dit artikel interessant? Deel het via de knoppen op social media!

Op de hoogte blijven? Schrijf je in en ontvang telkens mijn nieuwste blogs in je mailbox!

Lees hier meer

Fietsen in Brussel als ondernemer

Is fietsen in de Belgische en Europese hoofdstad levensgevaarlijk? Die tijd ligt gelukkig al een paar jaar achter ons. Deze stad per fiets doorkruisen is niet alleen duurzaam en een snelle manier om je te verplaatsen, het is ook nog eens een goede work-out. Twijfel je over fietsen in Brussel?...

Digital cleanup van je e-mail, website en cloud

Wist je dat je ook digitaal een ecologische voetafdruk hebt? Deze kan behoorlijk groot zijn voor een persoon of onderneming. Waarom is dat? Hoe kun je deze verkleinen? Lees dit artikel en doe mee aan de digital cleanup van je e-mail, website en cloud!De digitale ecologische voetafdruk is voor...

Welke bouwer is het beste: Divi of Elementor?

Zowel Divi als Elementor zijn razend populaire WordPress-themabouwers. Je kan er min of meer hetzelfde mee, maar ze werken alle twee wel heel anders. Maar welke is nu voor jou het beste? Die keuze is vooral persoonlijk. Aan de hand van de voor- en nadelen van dit artikel kun je kiezen of Divi...

Pin It on Pinterest

Share This