Tips fotografie webdesign | Top 10 blogs 2022

25 Dec 2022 | fotografie, webdesign

tips fotografie webdesign

Ben je op zoek naar tips en tricks voor fotografie en webdesign? In dit artikel vind je een overzicht van mijn meest gelezen blogs in 2022. Kijk hieronder verder voor tips fotografie en webdesign!

In het jaar 2022 werd ik niet alleen fulltime zelfstandig ondernemer, ik blogde ook over fotografie, webdesign en ondernemen. Iedere week deelde ik tips over deze onderwerpen.

De meettool Google Analytics gaf mij een overzicht van de meest gelezen blogs van 2022. Het valt op dat de meeste blogs over fotografie gaan. Dat komt omdat hier veelvuldig naar is gezocht via Google. Dat heb ik kunnen achterhalen via Google Search Console. Google Analytics bezorgde mij de statistieken, Google Search Console de zoektermen.

Top 10 blogs tips fotografie webdesign 2022

1. Welke lens gebruiken voor reisfotografie?

Deze vraag hield heel wat mensen in 2022 bezig. We konden terug op reis gaan en zo onze reizen vastleggen. En wie werkt met losse lenzen komt dan onvermijdelijk bij deze vraag uit: welke lens moet ik eigenlijk meenemen? Op deze vraag is het antwoord vrij simpel: jij gebruikt waar jij je het beste bij voelt. Wel loods ik je stap voor stap door het proces om een keuze te maken.

Wil jij weten hoe je de juiste lens kiest voor reisfotografie? Lees dan mijn meest gelezen artikel van 2022 om de beste lenskeuze te maken!

2. Welke lens gebruiken voor straatfotografie?

We gingen niet alleen op reis, maar bezochten ook massaal heel wat steden in de buurt. En, laten we eerlijk zijn: straatfotografie kan één van de leukste dingen zijn om te doen. Het vastleggen van het leven zoals het is. De straat zonder franje. Maar als je niet wilt opvallen als straatfotograaf, welke lens moet je dan gebruiken?

Benieuwd naar welke lens je het best gebruikt voor straatfotografie? Kijk dan hier hoe je een lens kiest waar je de beste straatfoto’s mee kan maken!

3. Een eigen website bouwen: Wix of WordPress?

Het afgelopen jaar waren er ook een heleboel avonturiers die zelf hun eigen website wilde bouwen, geweldig! Maar gebruik je dan een contentmanagementsysteem (CMS) als WordPress of eerder een websitebouwer als Wix? Ik kreeg deze vraag niet alleen vaak van lezers en mijn omgeving, maar er werd ook volop naar gezocht.

Wat is voor jou het beste: Wix of WordPress? Bekijk dit artikel om te weten of Wix of WordPress beter bij jou past.

4. Vijf toplocaties voor straatfotografie in België

Wie van straatfotografie houdt, zoekt ook vaak naar plaatsen om deze tak van de fotografie te beoefenen. Enkele ingrediënten voor een geschikte plek zijn: een schitterend decor, de aanwezigheid van veel mensen en de mogelijkheid om als fotograaf in de massa op te gaan. Zo kom je bij voor de hand liggende plaatsen als station Antwerpen-Centraal uit. Toch zit er ook een minder bekende plek tussen.

Curieus naar mijn top 5 locaties voor straatfotografie in België? Zie hier waar je het straatleven heel mooi vast kan leggen!

5. Hoe bouw je een header in Divi?

Divi is een razend populair WordPress-thema en -bouwer. Dit omdat je er bijna alle soorten lay-outs mee kan maken. Zelfbouwers, die hier mee aan de slag gaan, kunnen kiezen voor een automatisch gegenereerde header. Die doet het vaak prima. Maar wie meer wil, moet zelf een header from scratch bouwen. En daar kun je wel een stappenplan bij gebruiken.

Benieuwd naar hoe je zelf een header in Divi bouwt? Klik dan hier voor een stappenplan om een fantastische header in Divi te bouwen!

6. Fotoreportage maken: 12 tips

Ook was 2022 het jaar waarin we opnieuw naar evenementen konden gaan. En om deze bijzondere events vast te leggen, zochten we ook massaal naar tips om een geslaagde fotoreportage te maken.

Wil je weten hoe je geweldige eventfoto’s kan maken? Lees dan dit artikel voor 12 tips voor mooie fotoreportages.

7. Waarom geen Comic Sans gebruiken?

Comic Sans, het blijft de gemoederen verhitten. We zijn het er massaal over eens dat deze vrolijke letters niet serieus overkomen. En toch durven we het nog weleens te gebruiken. Even voor de duidelijkheid: deze webdesigner vermijdt dit lettertype.

Maar waarom is Comic Sans zo controversieel? Bekijk hier waarom je beter geen Comic Sans meer gebruikt.

8. Hoe kleur uit foto halen?

Al die doe-het-zelvers die zelf hun website of hun logo ontwierpen, zochten ook massaal naar een antwoord op deze vraag. Deze blog post was zelfs zo populair dat deze tweemaal illegaal is gekopieerd op andere websites, die gelukkig inmiddels offline zijn.

Ga je ook proberen om kleur uit een foto te halen? Lees dan hier hoe je de kleurcode uit jouw foto’s kan halen.  

9. Hoe foto’s verkleinen voor website?

Mensen die zelf hun website bouwen, willen dit ook weten: hoe verklein je eigenlijk een foto voor online gebruik? Social media doen dat automatisch tijdens het uploaden, maar bij een website moet je dat handmatig doen. Als je te zware foto’s op je website uploadt, gaat deze trager worden. En dat wil je natuurlijk niet.

Wil je weten hoe je foto’s klein genoeg kan maken voor online gebruik? Lees dan hier hoe je je foto’s verkleint voor je website.

10. Mag je iedereen op straat fotograferen?

Nog een keer over straatfotografie: mag dit eigenlijk wel? Het antwoord is een eenduidig ja. Je mag fotograferen wat je wilt, maar je moet wettelijk gezien wel opletten bij het publiceren van straatbeelden.

Meer weten over de wetgeving rond het publiceren van foto’s van mensen? Bekijk hier of je iedereen op straat mag fotograferen.

Conclusie

Fantastisch om te zien hoe Google Analytics en Google Search Console inzicht geven in wat er in een bepaald jaar trending is. Ik onthoud dat mensen in 2022 volop het straatleven, evenementen en reizen gingen fotograferen en ook hun eigen websites bouwden of wilden onderhouden.

Heb jij in 2022 gefotografeerd of een website gebouwd?

Dit artikel bevat een affiliate link. Kijk hier voor meer informatie.

Vond je dit artikel interessant? Deel het via de knoppen op social media!

Op de hoogte blijven van mijn nieuwste blogs? Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief!

Op zoek naar gratis website tips? Boek nu een gratis webdesign sessie!

Laat een reactie achter

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lees hier meer
Persoonlijk: op naar een duurzame website

Persoonlijk: op naar een duurzame website

Wist je dat het internet één van de grootste vervuilers op deze planeet is? En dat websites een hoog energieverbruik hebben? Tijd dus om mijn eigen website te verduurzamen. In dit artikel leg ik je uit waarom ik een duurzame website wil en hoe ik...

Gids: Bordeaux voor digital nomads

Gids: Bordeaux voor digital nomads

Om locatieonafhankelijk te werken, hoef je eigenlijk helemaal niet zover. Op nog geen duizend kilometer van Brussel ligt Bordeaux, waar je per trein naar toe kan. Benieuwd hoe je hier kan werken en leven? Je leest het in deze gids “Bordeaux voor...

Geen spam meer op je WordPress-website

Geen spam meer op je WordPress-website

Spam op WordPress-websites, het kan verschrikkelijk irritant zijn. Gelukkig kun je hier iets tegen doen. Welke spam maakt WordPress-gebruikers het leven zuur? En hoe zorg je ervoor dat je geen spam meer krijgt? Je leest het in dit artikel.  Wat...

Pin It on Pinterest

Share This