Tips fotografie webdesign | Top 10 blogs 2023

21 Dec 2023 | fotografie, webdesign

tips fotografie webdesign

Ben je op zoek naar tips en tricks voor fotografie en webdesign? In dit artikel vind je een overzicht van mijn meest gelezen blogs in 2023. Kijk hieronder verder voor tips fotografie en webdesign!

In het jaar 2023 boekte ik niet alleen mooie resultaten als ondernemer, ik blogde ook over fotografie, webdesign en ondernemen. Iedere week deelde ik tips over deze onderwerpen.

Zo gebruik ik mijn statistieken

De meettool Google Analytics gaf mij een overzicht van de meest gelezen blogs van 2023. Het valt op dat de meeste blogs over fotografie gaan. Dat komt omdat hier veelvuldig naar is gezocht via Google. Dat heb ik kunnen achterhalen via Google Search Console. Google Analytics bezorgde mij de statistieken, Google Search Console de zoektermen.

Overigens gaan een aantal van de meest gelezen blogs al een paar jaar mee. Dat komt omdat deze evergreen content bevat, dat is inhoud die na jaren nog actueel blijft. Ook zette ik enorm in op de SEO. En dat verdient zich terug; mijn meeste bezoekers komen tegenwoordig via Google.

Top 10 blogs tips fotografie webdesign 2023

1. Hoe kleur uit foto halen?

Al die doe-het-zelvers die zelf hun website of hun logo ontwierpen, zochten ook massaal naar een antwoord op deze vraag. Deze blog post was zelfs zo populair dat deze tweemaal illegaal is gekopieerd op andere websites, die gelukkig inmiddels offline zijn.

Ga je ook proberen om kleur uit een foto te halen? Lees dan hier hoe je de kleurcode uit jouw foto’s kan halen.  

2. Waarom zoveel belasting betalen als ondernemer?

Hoewel ik geen fiscaal expert ben, ging ik op zoek naar de reden waarom ik als zelfstandig ondernemer zoveel belasting in België moest betalen. De reden is eenvoudig: België heeft hoge overheidsuitgaven en zet in op crisisbeheer.

Meer weten over belastingen betalen in België als zelfstandige? Bekijk dan hier waarom je welke belasting in België als ondernemer moet betalen.

3. Hoe geld verdienen met fotografie?

Blijkbaar overwogen heel wat mensen in 2023 om hun brood te gaan verdienen met fotografie. Dat kan op verschillende manieren: als zelfstandig fotograaf in opdracht, als fotograaf in loondienst (ja, het bestaat nog), door prints te verkopen…

Op zoek naar verschillende manieren om geld te verdienen met fotografie? Ontdek hier hoe je inkomsten kunt genereren met fotografie.

4. Welke lens gebruiken voor reisfotografie?

Deze vraag hield heel wat mensen in 2022 bezig. We konden terug op reis gaan en zo onze reizen vastleggen. En wie werkt met losse lenzen komt dan onvermijdelijk bij deze vraag uit: welke lens moet ik eigenlijk meenemen? Op deze vraag is het antwoord vrij simpel: jij gebruikt waar jij je het beste bij voelt. Wel loods ik je stap voor stap door het proces om een keuze te maken.

Wil jij weten hoe je de juiste lens kiest voor reisfotografie? Lees dan mijn meest gelezen artikel van 2022 om de beste lenskeuze te maken!

5. Welke lens gebruiken voor straatfotografie?

We gingen niet alleen op reis, maar bezochten ook massaal heel wat steden in de buurt. En, laten we eerlijk zijn: straatfotografie kan één van de leukste dingen zijn om te doen. Het vastleggen van het leven zoals het is. De straat zonder franje. Maar als je niet wilt opvallen als straatfotograaf, welke lens moet je dan gebruiken?

Benieuwd naar welke lens je het best gebruikt voor straatfotografie? Kijk dan hier hoe je een lens kiest waar je de beste straatfoto’s mee kan maken!

6. Hoe maak je een website responsive in Divi?

Sommige mensen bouwen hun website zelf en komen na een tijdje de uitdaging tegen om hun website responsive of mobielvriendelijk te maken. Dat wil zeggen dat het webdesign zich aanpast aan de beelddrager (laptop, tablet of smartphone). Als website-eigenaar besteed je hier best de nodige aandacht aan. En met het thema en de bouwer van Divi gaat dat net een beetje anders.

Wil je weten hoe je je website responsive kan maken in het thema en de bouwer Divi? Lees dan hier hoe je je online pagina’s mobielvriendelijk kunt maken.

7. Hoe bouw je een header in Divi?

Divi is een razend populair WordPress-thema en -bouwer. Dit omdat je er bijna alle soorten lay-outs mee kan maken. Zelfbouwers, die hier mee aan de slag gaan, kunnen kiezen voor een automatisch gegenereerde header. Die doet het vaak prima. Maar wie meer wil, moet zelf een header from scratch bouwen. En daar kun je wel een stappenplan bij gebruiken.

Benieuwd naar hoe je zelf een header in Divi bouwt? Klik dan hier voor een stappenplan om een fantastische header in Divi te bouwen!

8. Als fotograaf digital nomad worden

Als fotograaf kun je me regelmatig in het buitenland vinden. Dat is niet alleen voor opdrachten, maar ook voor de productie van eigen werk. Dit verkoop ik aan klanten via onder andere print on demand platforms.

Interesse in het digitale nomadenbestaan?  Bekijk dan hier hoe je als fotograaf digital nomad kunt worden!

9. Hoe kun je een fototentoonstelling organiseren?

Dit is voor de fotografen die toe zijn aan een echte challenge: dit is ontzettend leuk om te doen, maar er kruipt echt enorm veel werk in.

Wil je weten hoe je aan de organisatie van een fototentoonstelling begint? Lees dan hier hoe je een prachtige foto expositie organiseert!

10. Mag je iedereen op straat fotograferen?

Nog een keer over straatfotografie: mag dit eigenlijk wel? Het antwoord is een eenduidig ja. Je mag fotograferen wat je wilt, maar je moet wettelijk gezien wel opletten bij het publiceren van straatbeelden.

Meer weten over de wetgeving rond het publiceren van foto’s van mensen? Bekijk hier of je iedereen op straat mag fotograferen.

Conclusie

Fantastisch om te zien hoe Google Analytics en Google Search Console inzicht geven in wat er in een bepaald jaar trending is. Ik onthoud dat mensen in 2023 volop dingen zelf wilden doen. Niet alleen zelf fotograferen of een website bouwen, maar ook een eigen onderneming oprichten of dromen van een bestaan als digitale nomade. Tot slot merkte ik op dat mijn blogstrategie werkte: ik creëerde evergreen content en zette volop in op SEO. De bezoekers blijven komen; het aantal bezoekers is zelfs verdubbeld!

Heb jij in 2023 gefotografeerd of een website gebouwd?

Dit artikel bevat een affiliate link. Kijk hier voor meer informatie.

Over Jochem

Ik ben Jochem Oomen, webdesigner en fotograaf. Het is mijn doel om duurzame ondernemers, organisaties en scholen te helpen aan meer klanten, deelnemers of leerlingen. Dat doe ik door middel van duurzaam webdesign en minimalistische fotografie. Lees hier meer over mij.

Vond je dit artikel interessant? Deel het via de knoppen op social media!

Op de hoogte blijven? Schrijf je in en ontvang telkens mijn nieuwste blogs in je mailbox!

Lees hier meer

Tweedehands of niet?

Steeds meer mensen kiezen voor tweedehands fotoapparatuur of laptop. Niet alleen vanwege het budget, maar ook vanwege het duurzaamheidsaspect. Maar is het nu verstandig om voor tweedehands materiaal te gaan? Dit artikel helpt je met het dilemma “tweedehands of niet”. Spoiler alert: het...

Fietsen in Brussel als ondernemer

Is fietsen in de Belgische en Europese hoofdstad levensgevaarlijk? Die tijd ligt gelukkig al een paar jaar achter ons. Deze stad per fiets doorkruisen is niet alleen duurzaam en een snelle manier om je te verplaatsen, het is ook nog eens een goede work-out. Twijfel je over fietsen in Brussel?...

Digital cleanup van je e-mail, website en cloud

Wist je dat je ook digitaal een ecologische voetafdruk hebt? Deze kan behoorlijk groot zijn voor een persoon of onderneming. Waarom is dat? Hoe kun je deze verkleinen? Lees dit artikel en doe mee aan de digital cleanup van je e-mail, website en cloud!De digitale ecologische voetafdruk is voor...

Pin It on Pinterest

Share This