Waarom iedere ondernemer een website nodig heeft

12 May 2023 | ondernemen, webdesign

waarom iedere ondernemer een website nodig heeft

Is een website anno 2023 niet meer nodig? Natuurlijk wel! Het komt niet alleen professioneel over, je hebt ook nog eens alles onder controle. Ontdek in dit artikel 6 redenen waarom een website nodig is voor ondernemers.

Een website nodig of enkel social media?

De laatste jaren is er op het vlak van digitale marketing enorm veel mogelijk. Met social media als Facebook, Instagram, LinkedIn en TikTok bereik je enorm veel potentiële klanten. Toch heeft deze strategie ook z’n beperkingen:

  • Niet iedereen heeft social media (ja, echt waar)
  • Publieksmedia hebben elk hun eigen regels en daardoor ook hun beperkingen
  • Wat doe je als een sociaal medium ineens niet meer beschikbaar is?

Om deze redenen zijn social media een prima aanvulling op je marketing. Als je echt iedereen wilt bereiken, dan maak je beter werk van een eigen bedrijfswebsite.

Een andere aanvulling van je marketingstrategie is de nieuwsbrief. Bekijk hier hoe je een geweldige professionele nieuwsbrief kan maken!

Zes redenen waarom een website nodig is

Natuurlijk zijn er tal van redenen om een professionele website te hebben. De belangrijkste redenen zijn hieronder in de kijker gezet:

1. Een professionele uitstraling komt geloofwaardig over

Ondernemers met een eigen website komen serieuzer en dus geloofwaardiger over op potentiële klanten. Op een goede website zet je immers je onderneming in de kijker. Bezoekers leren jouw bedrijf kennen. Als deze website dan ook nog jouw merkidentiteit uitstraalt, dan blijft jouw bedrijf ook beter hangen bij je mogelijke klanten.

Hierbij is niet enkel een mooi design belangrijk, maar ook de UX of user experience. Een klantenreis van kennismaking tot call to action (je klant opdragen om iets te doen). Welke route leggen bezoekers op jouw website af? Waar wil je ze in maximaal drie stappen naar toe krijgen?

2. Een website vergroot je online vindbaarheid

Als je bedrijf op social media aanwezig is, dan is de kans sowieso groot dat zoekmachines als Google deze oppikken. Maar door ook een eigen website te lanceren, vergroot je jouw naamsbekendheid in zoekmachines en verschijn je eerder in de rangorde!

3. Met een website kun je nieuwe klanten werven

Op social media moet je soms een beetje zoeken voordat je de juiste informatie kan vinden. Met een website kan dat veel eenvoudiger: je kan een gemakkelijke en logische structuur van pagina’s opbouwen. Mensen ontdekken je aanbod, bekijken je producten en kunnen tot contact of aankoop overgaan!

Als je dan ook nog een mooi en herkenbaar webdesign hebt, dan blijven je bezoekers langer op jouw website en is de kans groter dat ze met jou in zee gaan!

4. Een website als extra werknemer  

Geloof het of niet, maar een website kun je als een extra werknemer voor je bedrijf zien. Door rekening te houden met de SEO (search engine optimization of zoekmachineoptimalisatie), kun je ervoor zorgen dat jouw toekomstige klanten je via Google weten te vinden. Je kan dit doen via WordPress-plugins als Yoast en met een tool als Google Search Console kun je je vindbaarheid vergroten!

Of wat dacht je van een webshop waarmee je onlineproducten verkoopt? Met een plugin als WooCommerce bouw je zo je eigen webshop. Ook kun je het inplannen van afspraken automatiseren door de online tool Calendly gebruiken. Scheelt je weer een hoop mailverkeer, want jouw site zet je voor jou aan het werk!

5. Een website is je online etalage

Met een webshop kun je je producten in de kijker zetten. En met een aanbodpagina laat je zien welke diensten je aanbiedt. Op een website kun je dit allemaal makkelijk naast elkaar zetten. Heb je veel verschillende diensten of producten? Misschien kun je er wel een prijslijst bij zetten! Dit maakt het eenvoudiger voor bezoekers om te beslissen of ze met jou in zee willen gaan.

6. Een website heb je helemaal onder controle

Als je met WordPress een website bouwt, dan heb je eigenlijk je hele site helemaal onder controle. Jij kan beslissen wat er op jouw website komt en welke processen je in gang wilt zetten.

Waar je bij social media op de beperkingen botst, gaat de website verder: dit is jouw eigendom en jij beslist wat hiermee gebeurt.

Conclusie

Social media zijn geweldig, maar beschouw ze eerder als een aanvullende marketingstrategie. Door voor een eigen website te kiezen heb je dus niet alleen volledige controle over jouw marketing, maar kun je ook meer klanten krijgen. Daarnaast levert het je ook nog heel wat tijdswinst op: door je site efficiënt in te zetten worden jouw onlinepagina’s jouw eigen extra werknemer!

Ben je overtuigd?

Mooi, want dan kun je aan de slag gaan! Je kan ervoor kiezen om zelf een WordPress-website te bouwen of om dit uit te besteden aan een webdesigner.

Voor de doe-het-zelvers: ga je zelf een WordPress-website bouwen? Neem dan een kijkje op mijn blog voor stappenplannen om een prachtige site te bouwen!

Voor de mensen die het liever uitbesteden: ik ben WordPress-webdesigner en help je graag met het bouwen van jouw website. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende offerte.  

Heb jij een eigen website? Waarom wel of waarom niet?

Vond je dit artikel interessant? Deel het via de knoppen op social media!

Op de hoogte blijven van mijn nieuwste blogs? Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief!

Op zoek naar gratis website tips? Boek nu een gratis webdesign sessie!

Laat een reactie achter

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lees hier meer
Persoonlijk: op naar een duurzame website

Persoonlijk: op naar een duurzame website

Wist je dat het internet één van de grootste vervuilers op deze planeet is? En dat websites een hoog energieverbruik hebben? Tijd dus om mijn eigen website te verduurzamen. In dit artikel leg ik je uit waarom ik een duurzame website wil en hoe ik...

Gids: Bordeaux voor digital nomads

Gids: Bordeaux voor digital nomads

Om locatieonafhankelijk te werken, hoef je eigenlijk helemaal niet zover. Op nog geen duizend kilometer van Brussel ligt Bordeaux, waar je per trein naar toe kan. Benieuwd hoe je hier kan werken en leven? Je leest het in deze gids “Bordeaux voor...

Geen spam meer op je WordPress-website

Geen spam meer op je WordPress-website

Spam op WordPress-websites, het kan verschrikkelijk irritant zijn. Gelukkig kun je hier iets tegen doen. Welke spam maakt WordPress-gebruikers het leven zuur? En hoe zorg je ervoor dat je geen spam meer krijgt? Je leest het in dit artikel.  Wat...

Pin It on Pinterest

Share This