Portfolio fotografie

Eigen werk

Straatfotografie

Als fotograaf produceer ik ook eigen werk. Dat is niet in opdracht van klanten, maar puur voor de fun en de kunst. Als ik niet aan het werk ben voor opdrachtgevers, dan biedt mijn woonplaats Brussel enorm veel mogelijkheden voor een fotograaf. Zo ben ik sinds 2013 al bezig met straatfotografie. Hierbij laat ik mij leiden door het stedelijk decor, de lichtinval en de scènes die zich op straat afspelen. Mijn straatfotografie beperkt zich niet tot Brussel: als ik op pad ben, neem ik mijn camera meestal mee. Want soms kun je de beste foto’s op onverwachte momenten maken. En die spontaniteit probeer ik terug te laten komen in mijn fotografie. Eigenlijk is straatfotografie als een topsport: je traint het vermogen om moments décisifs te vereeuwigen.

Straatfotografie België (foto: Jochem Oomen)
Straatfotografie België (foto: Jochem Oomen)
Straatfotografie België (foto: Jochem Oomen)
Straatfotografie België (foto: Jochem Oomen)
Straatfotografie België (foto: Jochem Oomen)
Straatfotografie België (foto: Jochem Oomen)
Straatfotografie België (foto: Jochem Oomen)
Straatfotografie België (foto: Jochem Oomen)

Reisfotografie

Als enorm reislustig persoon is reisfotografie een ander terugkerend item binnen het eigen werk. De sfeer van een bepaalde plek proberen te vatten in een beeld, dat is iets wat ik enorm graag doe. Bijvoorbeeld het zoeken naar schoonheid in verval bij de oude hoogovens van Charleroi. Of de dynamiek van een wijk vol zelfgebouwde huisjes in Medellín proberen te vatten. Het fotograferen op reis is voor mij een manier om mij op reis met mijn omgeving te verbinden. Het levert niet alleen toffe beelden op, maar ook geweldige ontmoetingen die je nog lang bij kunnen blijven. Als fotograaf word je immers snel aangesproken op straat.  

Reisfotografie (foto: Jochem Oomen)
Reisfotografie (foto: Jochem Oomen)
Reisfotografie (foto: Jochem Oomen)
Reisfotografie (foto: Jochem Oomen)

Exposities en publicaties

Het is ook superleuk om deze beelden met andere mensen te delen. Daarom heb ik de voorbije jaren regelmatig deelgenomen aan fototentoonstellingen in Brussel en Antwerpen. Soms waren dat groepstentoonstellingen, soms was dat een solo-expositie. Daarnaast kun je mijn beelden soms ook in de media terugvinden: mijn eigen werk werd onder andere al gepubliceerd in MO*, conSentido en BRUZZ. Ook heb ik een eigen reisblog waar ik mijn foto’s meermaals per maand publiceer. Je kan dat hier vinden.

Totó la Momposina (foto: Jochem Oomen)
Black Lives Matter Brussel (foto: Jochem Oomen)
Straatfotografie België (foto: Jochem Oomen)
Straatfotografie België (foto: Jochem Oomen)

Gebruik van mijn beelden en prints

Wil je de beelden van mijn eigen werk gebruiken? Ik sta altijd open voor samenwerkingen, maar accepteer het niet als mensen mijn foto’s zonder mijn toestemming gebruiken. Stuur me een berichtje of bel me en we kijken samen naar de mogelijkheden. Of ben je op zoek naar een print van mijn werk? Dat kan ook. Stuur me een bericht en we kijken samen naar de opties.

Architectuurfoto (foto: Jochem Oomen)
Black Lives Matter Brussel (foto: Jochem Oomen)
Straatfotografie België (foto: Jochem Oomen)
Straatfotografie België (foto: Jochem Oomen)