Mijn favoriete tools

voor webdesign & fotografie

tools webdesign fotografie | Foto: Sander de Wilde
Als webdesigner en fotograaf kom ik in contact met tientallen verschillende tools. De gereedschappen, die je hier ziet, zijn mijn favoriete tools voor webdesign en fotografie. Deze heb ik uitgebreid getest, gebruik ik in mijn dagelijks werk en raad ik dus zeker aan.

Favoriete tools webdesign

Astra theme

Een vederlicht WordPress-thema waarmee je een super snelle website kan bouwen. Handig om duurzame websites mee te bouwen!

Prijs: gratis of $ 49 per jaar voor Astra Pro

Complianz

Op zoek naar een cookiebanner om je website GDPR- of AVG-proof te maken? Met Complianz kun je op beide oren slapen. 

Prijs: gratis met eventueel betaalde uitbreidingen

CleanTalk

Houd je website of blog spamvrij met deze sterke tool. Het houdt alle spam tegen onder blogs en in contactformulieren op je online pagina’s.

Prijs: vanaf $ 8 per jaar voor één website

Divi

Een razend populair WordPress-thema en bouwer. Werkt heel intuïtief en je bouwt hier de meest prachtige websites mee.

Prijs: $ 89 per jaar of $ 287 voor life time access

Elementor

Een plugin om sterke designs te bouwen. Functioneert goed met verschillende thema’s en heeft een iets minder stijle leercurve. Snel en licht voor duurzame sites.

Prijs: vanaf € 59 per jaar voor één website

Monarch

Een plugin om mooie social media sharing buttons op je blog of productpagina’s te zetten. Zet je publiek aan tot het delen van jouw content.

Prijs: inbegrepen bij Divi’s life time access plan

Popup Builder

Eenvoudig popups instellen en opvolgen? Deze bouwer werkt met bijna ieder thema, is gemakkelijk in gebruik. Ideaal voor ondernemers!

Prijs: gratis met eventueel betaalde uitbreidingen

Really Simple SSL

Je veiligheidscertificaat veilig stellen? Het kan met deze plugin. Het bevat daarnaast ook andere opties om je website te beveiligen. 

Prijs: gratis met eventueel betaalde uitbreidingen

SEO-handboek

Word zelf een pro in SEO met dit ijzersterke handboek van Sabine Boogaard uit Bogota, Colombia. Het is een Nederlandstalig e-book. 

Prijs: € 57 voor een e-book vol tips en tricks

Search Console

Wil je nog beter leren werken met Google Search Console? Deze sterke cursus is een video tutorial van Sabine Boogaard, ik beveel dit zeker aan. 

Prijs: € 45 voor een uitgebreide tutorial 

WordFence

Beveilig je website tegen brute force attacks en stel tweefactorauthentificatie (2FA). WordFence beschermt je dag en nacht.

Prijs: gratis met betaalde uitbreidingen

Yoast SEO

Volg in real life op of je pagina’s en blogs SEO proof zijn. Yoast is gemakkelijk in gebruik en geeft SEO tips om je content te verbeteren. 

Prijs: gratis met eventueel betaalde uitbreidingen

Favoriete tools en services fotografie

Adapter

Ook zo gehecht aan oude Canon-lenzen? Met deze adapter plaats je je EF-lenzen op je nieuwe RF-body. Heel duurzaam, want zo gaan ze nog mee!

Prijs: € 109.

Bridge

Bijna vintage, maar o zo handig en krachtig om grote hoeveelheden foto’s te verkleinen, van nieuwe naam te voorzien en te nummeren. 

Prijs: gratis.

Image Color Picker

Op zoek naar de kleurcodes in je foto’s? Je vindt ze zo met deze handige online tool: je load je foto up en leest de dominante kleurcodes!

Prijs: gratis.

Lens 50 mm

Mijn trouwe compagnon de route: de Canon 50 mm f/1.8 lens neem ik bijna altijd mee. Voor foto’s van het genre what you see is what you get.

Prijs: € 209,99.

Rental service

Op zoek naar een verhuurder van fotografiemateriaal? Kamera Express Rental kan ik van harte aanbevelen. Een duurzame oplossing. 

Prijs: verschilt.

Naast deze pagina met mijn favoriete tools, heb ik ook een blog waarbij ik tips en tricks deel rond fotografie, webdesign en meer. Bekijk hier de meest gelezen artikelen van het voorbije kalenderjaar.

Deze pagina bevat affiliate links. Kijk hier voor meer informatie.

Pin It on Pinterest