Divi theme van Elegant Themes is een enorm populair WordPress-thema en -bouwer. Veel website-eigenaren kiezen hiervoor omdat het heel visueel werkt: what you see is what you get. Nog niet overtuigd? Ontdek hier wat deze design tool voor jou als ondernemer kan betekenen.
1. Visuele werkwijze
Als webdesigner werk ik graag met Divi omdat ik zelf heel visueel ben ingesteld. Ook is dit handig voor mijn klanten: zij kunnen na de lancering op eenvoudige wijze hun website onderhouden en aanpassen.
2. Divi theme is thema en bouwer ineen
Als je met WordPress begint, heb je zowel een thema als een bouwer nodig. Met het thema creëer je het webdesign, met de bouwer zet je alles op z’n plek. Wat Divi bijzonder maakt, is dat het zowel een thema als een bouwer is. Je hoeft niet eerst een thema en een bouwer te installeren, hier heb je twee vliegen in één klap!
3. Veel mogelijkheden
Met Divi heb je de beschikking over ongeveer 40 modules. Daarbij vind je onder andere sliders, CTA’s (call to actions; een klant oproepen om actie te ondernemen), een contactformulier, een fotogalerij, social media knoppen en nog veel meer. Trouwens, Divi gebruikt Google Fonts, waardoor je uit meer dan 800 lettertypes kan kiezen!
Heb je behoefte aan meer? Het internet staat vol van speciaal ontwikkelde lettertypes en andere plugins die je aan Divi toe kan voegen!
Benieuwd welke stukjes software je met Divi kan gebruiken? Bekijk hier welke plugins je Divi-website nog beter maken!
4. Website from scratch bouwen
Ga je hiervoor, weet dan dat je langer bezig bent. Je kan het natuurlijk ook uitbesteden aan webdesigner die graag met Divi werkt.
Een header en footer bouwen? Dat gaat in Divi net een beetje anders. Volg deze stappenplannen om een geweldige header en om een mooie footer in Divi te maken!
5. Website met behulp van een sjabloon bouwen
Geen zin om vanaf nul te beginnen? Bij Divi heb je meer dan 370 layout packs of sjablonen om uit te kiezen. Door hiervoor te kiezen versnel je het bouwproces aanzienlijk. Ook kun je eigenlijk alles aanpassen naar jouw wensen.
Als webdesigner bied ik deze mogelijkheid ook aan klanten aan. Ik vind dat het de creativiteit een beetje beperkt, maar het geeft wel richting aan jouw project.
Met Divi kun je trouwens ook hele mooie mobiele websites ontwerpen. Lees hier hoe je je website in Divi responsive maakt.
6. Niet veel kennis van code nodig
Zelf voeg ik altijd CSS, HTML of Javascript aan Divi-websites voor klanten toe. Dit maakt het design vaak net een beetje strakker en de website soms gebruiksvriendelijker.
To code or not to code? Bekijk hier of je wel of geen custom code voor jouw website nodig hebt.
7. Geweldige helpdesk
Vaak heb ik ze niet nodig, maar ze helpen me weleens uit de nood als ik heel technische vragen heb. Zoals bij conflicten tussen een plugin en een thema.
8. Goede deal
Persoonlijk laat ik mijn opdrachtgevers kiezen: ofwel liften ze op mijn licentie mee, ofwel schaffen ze zelf hun eigen licentie aan.
Twijfel je tussen de WordPress-thema’s Astra en Divi? Ontdek hier of Astra of Divi beter voor je is.
9. Veel documentatie en tutorials
Ook leuk is de facebookgroep Divi Theme Users. Hier kun je hele gesprekken tussen Divi-webdesigners volgen over welke manier van ontwerpen het meest efficiënt is, want vaak kun je dingen op twee of drie manieren in Divi doen!
10. Workflow versnellen met Divi Library en Divi Cloud
Mensen met grote websites, hoeven hun design niet de hele tijd opnieuw te maken. Op je website kan je ook een sectie, rij of module opslaan in de bibliotheek en terug laten verschijnen op een andere pagina. Wil je secties, rijen, modules of complete layouts transporteren naar een andere Divi website? Ook dat kan, door gebruik te maken van Divi Cloud!
Tijdens het bouwen van websites gebruik ik de Divi Library altijd. De Divi Cloud komt er soms aan te pas, maar dat doe ik vooral bij mensen die meerdere websites bij mij bestellen.
Divi Cloud werd in 2022 geïntroduceerd. In dit artikel vertel ik je over mijn ervaringen met Divi Cloud.
11. Snelle en duurzame website met Divi
Divi leent zich er ook prima voor om een snelle en duurzame website te maken. Met deze thema en bouwer inéén kun je gemakkelijk webpagina’s creëren die minder dan 1MB wegen en snel laden.
Conclusie
Met Divi kan je dus niet alleen heel erg veel, het is ook nog eens een ontzettend goede deal. Ook is dit thema en deze bouwer bruikbaar voor zowel beginnende websitebouwers als gevorderde webdesigners. Of je nu een eenvoudige, strakke one-pager wil of een uitgebreide webshop, met Divi kan het. Je kan er zelfs duurzame websites mee maken.
Dit artikel bevat meerdere affiliate links. Kijk hier voor meer informatie.
Artikel geüpdatet op 21 december 2024.