10 redenen om te kiezen voor Divi theme

14 apr 2023 | webdesign

jochem oomen | divi theme | Foto: Sander de Wilde

Divi theme van Elegant Themes is een enorm populair WordPress-thema en -bouwer. Veel website-eigenaren kiezen hiervoor omdat het heel visueel werkt: what you see is what you get. Nog niet overtuigd? Ontdek hier wat deze design tool voor jou als ondernemer kan betekenen.

1. Visuele werkwijze

Als je een website met Divi bouwt, dan zie je meteen wat je aan het doen bent. Iedere wijziging, die je aanbrengt, kun je in real life zien. Zowel gemakkelijk voor beginners als webdesigners die er een snel werktempo op nahouden.

Als webdesigner werk ik graag met Divi omdat ik zelf heel visueel ben ingesteld. Ook is dit handig voor mijn klanten: zij kunnen na de lancering op eenvoudige wijze hun website onderhouden en aanpassen.

2. Divi theme is thema en bouwer ineen

Als je met WordPress begint, heb je zowel een thema als een bouwer nodig. Met het thema creëer je het webdesign, met de bouwer zet je alles op z’n plek. Wat Divi bijzonder maakt, is dat het zowel een thema als een bouwer is. Je hoeft niet eerst een thema en een bouwer te installeren, hier heb je twee vliegen in één klap!

Ook dit is gemakkelijk voor gebruikers die nieuw zijn met WordPress-webdesign: je hoeft niet twee verschillende dingen te leren, je moet je enkel focussen op Divi en WordPress!

3. Veel mogelijkheden

Met Divi heb je de beschikking over ongeveer 40 modules. Daarbij vind je onder andere sliders, CTA’s (call to actions; een klant oproepen om actie te ondernemen), een contactformulier, een fotogalerij, social media knoppen en nog veel meer. Trouwens, Divi gebruikt Google Fonts, waardoor je uit meer dan 1300 lettertypes kan kiezen!

Heb je behoefte aan meer? Het internet staat vol van speciaal ontwikkelde lettertypes en andere plugins die je aan Divi toe kan voegen!

Benieuwd welke stukjes software je met Divi kan gebruiken? Bekijk hier welke plugins je Divi-website nog beter maken!

4. Website from scratch bouwen

Een website helemaal op je eigen manier ontwerpen? In Divi kan het. Met behulp van secties, rijen, kolommen en modules kun jij je website vormgeven zoals jij dat wilt. Ook kan je echt alle kanten uit met de header (bovenste stuk van de website) en de footer (onderste gedeelte van de website). Trouwens, Divi werkt een klein beetje anders dan bouwers zoals Elementor of Gutenberg, de standaard WordPress-bouwer: Divi werkt niet volgens het blokprincipe, maar in rijen.

Ga je hiervoor, weet dan dat je langer bezig bent. Je kan het natuurlijk ook uitbesteden aan webdesigner die graag met Divi werkt.  

Een header en footer bouwen? Dat gaat in Divi net een beetje anders. Volg deze stappenplannen om een geweldige header en om een mooie footer in Divi te maken!

5. Website met behulp van een sjabloon bouwen

Geen zin om vanaf nul te beginnen? Bij Divi heb je meer dan 300 layout packs of sjablonen om uit te kiezen. Door hiervoor te kiezen versnel je het bouwproces aanzienlijk. Ook kun je eigenlijk alles aanpassen naar jouw wensen.

Als webdesigner bied ik deze mogelijkheid ook aan klanten aan. Ik vind dat het de creativiteit een beetje beperkt, maar het geeft wel richting aan jouw project.

Met Divi kun je trouwens ook hele mooie mobiele websites ontwerpen. Lees hier hoe je je website in Divi responsive maakt.

6. Niet veel kennis van code nodig

Oké, het is perfect mogelijk om een Divi-website zonder kennis van code (HTML, CSS of Javascript) te bouwen. Maar als je het echt wilt vormgeven op jouw manier, dan kun je in Divi heel gemakkelijk code toevoegen via het thema of in de bouwer.

Zelf voeg ik altijd CSS, HTML of Javascript aan Divi-websites voor klanten toe. Dit maakt het design vaak net een beetje strakker en de website soms gebruiksvriendelijker.

7. Geweldige helpdesk

Waar je ook mee zit, er is bij Elegant Themes altijd wel een medewerker die je op weg kan helpen om je probleem op te lossen. Zodra je het thema hebt aangekocht, heb je recht op support. Mooi meegenomen is dat zij kennis van zaken hebben, vriendelijk zijn en over je schouder mee kunnen kijken. Komen zij er ook niet aan uit? Dan kunnen zij je doorverwijzen.

Vaak heb ik ze niet nodig, maar ze helpen me weleens uit de nood als ik heel technische vragen heb. Zoals bij conflicten tussen een plugin en een thema.  

8. Goede deal

Wil je een licentie voor een jaar, dan betaal je $ 89 USD per jaar. Die licentie kun je op oneindig veel websites gebruiken, wat op zich al een hele goede deal is. Ga je voor life time access, dan betaal je maar $ 249 USD voor onbeperkt gebruik. Dit is dus ook een goede prijs voor webdesigners en agencies.

Persoonlijk laat ik mijn opdrachtgevers kiezen: ofwel liften ze op mijn licentie mee, ofwel schaffen ze zelf hun eigen licentie aan.  

Twijfel je tussen de WordPress-thema’s Astra en Divi? Ontdek hier of Astra of Divi beter voor je is.

9. Veel documentatie en tutorials

Als je ergens een probleem mee hebt, kun je altijd instructievideo’s en geschreven uitleg raadplegen. Niet alleen Divi zelf beschikt over heel wat materiaal, via Google en YouTube kom je heel veel informatie tegen. Trouwens, wist je dat ChatGPT ook code voor Divi kan schrijven?

Ook leuk is de facebookgroep Divi Theme Users. Hier kun je hele gesprekken tussen Divi-webdesigners volgen over welke manier van ontwerpen het meest efficiënt is, want vaak kun je dingen op twee of drie manieren in Divi doen!

10. Workflow versnellen met Divi Library en Divi Cloud

Mensen met grote websites, hoeven hun design niet de hele tijd opnieuw te maken. Op je website kan je ook een sectie, rij of module opslaan in de bibliotheek en terug laten verschijnen op een andere pagina. Wil je secties, rijen, modules of complete layouts transporteren naar een andere Divi website? Ook dat kan, door gebruik te maken van Divi Cloud!

Tijdens het bouwen van websites gebruik ik de Divi Library altijd. De Divi Cloud komt er soms aan te pas, maar dat doe ik vooral bij mensen die meerdere websites bij mij bestellen.

Divi Cloud werd in 2022 geïntroduceerd. In dit artikel vertel ik je over mijn ervaringen met Divi Cloud.

Conclusie

Met Divi kan je dus niet alleen heel erg veel, het is ook nog eens een ontzettend goede deal. Ook is dit thema en deze bouwer bruikbaar voor zowel beginnende websitebouwers als gevorderde webdesigners. Of je nu een eenvoudige, strakke one-pager wil of een uitgebreide webshop, met Divi kan het.

Wat is jouw favoriet WordPress-thema en / of bouwer? En waarom?

Dit artikel bevat meerdere affiliate links. Kijk hier voor meer informatie.

Over Jochem

Ik ben Jochem Oomen, webdesigner en fotograaf. Het is mijn doel om duurzame ondernemers, organisaties en scholen te helpen aan meer klanten, deelnemers of leerlingen. Dat doe ik door middel van duurzaam webdesign en minimalistische fotografie. Lees hier meer over mij.

Vond je dit artikel interessant? Deel het via de knoppen op social media!

Op de hoogte blijven? Schrijf je in en ontvang telkens mijn nieuwste blogs in je mailbox!

Lees hier meer

Hoe kan ik mijn WordPress-website vertalen?

Woon je in een meertalige omgeving? Werk je in verschillende talen? Dan kan het een goed idee zijn om je WordPress-website te vertalen. Maar waarom zou je dat eigenlijk doen? En hoe kun je daaraan beginnen? En hoe groot is de ecologische voetafdruk van een vertaalde website? Je leest het in...

Op naar een duurzamer internet

Onlangs tekende ik als webdesigner het Sustainable Web Manifesto. Daarmee verklaarde ik mij in te zetten voor een duurzamer internet. Waarom is dat nodig? En hoe doe ik dat als webdesigner? Je leest het in dit artikel.Waarom is het internet niet duurzaam?“Als het internet een land was, dan...

Tweedehands of niet?

Steeds meer mensen kiezen voor tweedehands fotoapparatuur of laptop. Niet alleen vanwege het budget, maar ook vanwege het duurzaamheidsaspect. Maar is het nu verstandig om voor tweedehands materiaal te gaan? Dit artikel helpt je met het dilemma “tweedehands of niet”. Spoiler alert: het...

error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This